به گزارش پایگاه خبری افق یزد، هفته دفاع مقدس سال ۱۴۰۲ به پایان رسید و جشن دفاع باشکوه ایرانیان از خاکشان با شکوه و عزت برگزار شد.
ایران که در دوران شاهنشاهی به سرسپرده آمریکا مبدل شده بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی با هجمه ای جهانی از سوی استکبار و کشورهای وابسته به این جبهه مواجه شد.
این نظام اسلامی نوپا در حالی که هنوز به سامان نرسیده بود، از سوی رژیم بعث به سردمداری صدام با حمله ای روبرو شد که مدت آن هشت سال طول کشید.
ایران اسلامی که درگیر مشکلات داخلی نظیر گروه های تجزیه طلب در برخی نقاط کشور و فتنه انگیزان در سراسر کشور بود و برای پایان این بحران ها به تمرکز داخلی نیاز داشت، با حمله بعثی ها مجبور به نبرد در دو جبهه داخلی و مرزی شد.
جهانیان به گونه ای علیه ایران متحد شده و به یاری صدام می پرداختند که گویی جنگ جهانی علیه جمهوری اسلامی به راه افتاده بود و ایرانیان مجبور بودند با دست خالی در برابر متجاوزان بایستند.
در حالی که ارتش ساماندهی خود را از دست داده بود و سپاه نیز یک تشکیلات تازه تاسیس بود، این مردم بودند که به ندای امام خمینی(ره) لبیک گفته و به عنوان بسیجی در جبهه حضور یافتند تا سدی در برابر متجاوزان به خاک وطن باشند.
در حالی که بعثی ها با قدرت به اشغال کشورمان می پرداختند، با حضور بسیجیان جان برکف و نبوغ فرماندهان جوان و متفکر، وضعیت جنگ به تدریج تغییر یافت.
گرچه نبردی نابرابر در حال جریان بود و عراق با همه توان و حمایت جهانیان به میدان آمده بود و جمهوری اسلامی ایران با تجهیزات ناچیز در مقایسه با دشمن به دفاع می پرداخت، اما مردانی مردان و بزرگی بانوان سبب شد تا مقاومتی بی نظیر در تاریخ شکل گیرد.
ایران از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب به حماسه ای از جنس غیرت و ایثار و فداکاری مبدل شده تا دشمنی که گمان می کرد ظرف مدت چند روز به تهران رسیده و جمهوری اسلامی را نابود کند، نتوانست حتی یک وجب از این خاک مقدس را از آن خود کند و بدون هیچ دستاوردی به دنبال پایان جنگ باشد.
اما کسب این دستاورد به راحتی امکانپذیر نبود مگر با خون های سرخی که ریخته شد و بزرگی پدران و مادران و همسران شهیدانی که بزرگی خود را با اعزام عزیزانشان به جبهه های حق علیه باطل به اثبات رساندند.
چه خانواده هایی که عزیزان خود را از دست دادند اما فرزند دیگری را به جبهه اعزام کردند تا حرف رهبر کبیر انقلاب اسلامی بر روی زمین نماند.
تاریخ دفاع مقدس مملو از بزرگی مادرانی است که ثابت کردند اگر در کربلا حضور داشتند، اجازه غربت به مولایمان حضرت اباعبدالله(ع) را نمی دادند و همه عزیزان خود را در راه سید و سالار شهیدان تقدیم می کردند.
در تاریخ ثبت خواهد شد که ۲ مادر، ۹ فرزند و یک مادر، هشت فرزند و مادری دیگر هم هفت فرزند و ۶ نیز ۶ فرزند و ۲۱ مادر هم ۵ فرزند خود را در راه اسلام و دفاع از تمامیت ارضی تقدیم کردند.
همچنین ۸۲ مادر، ۴ فرزند و ۶۳۱ مادر ۳ فرزند و هشت هزار و ۱۸۸ مادر هم دو فرزند خود را به جبهه اعزام کردند تا مادران چهار و سه و دو فرزند شهید لقب بگیرند.
مادرانی که کاری کردند کارستان و فرزندانی که جان دادند، اما خاک ندادند.
- نویسنده : محمدرضا جایروند
Monday, 24 March , 2025