مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: تخم مرغ نه تنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل است ، بلکه به عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل شناخته می شود.

به گزارش پایگاه خبری افق یزد، حسین محمدزاده افزود : تخم مرغ آب پز ارزش غذایی خود را حفظ کرده و مصرف آن در صبح برای همه افراد به خصوص دانش آموزان بسیار توصیه می شود.

وی افزود: هر تخم ۷۵ تا۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و یک ماده غذایی پروتئینی رژیمی محسوب می شود. تخم مرغ دارای پروتئینی با کیفیت بالا و حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری و ۱۴ ماده مغذی کلیدی است که برای حفظ سلامت دندان، استخوان، پوست، بینایی و سیستم اعصاب مرکزی بسیار مفید است.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاوری با اشاره به اینکه تخم مرغ در کهنسالی باعث جلوگیری از تحلیل عضلات و عارضه زوال مغزی می شود، خاطرنشان کرد: کولین این ماده غذایی ارزشمند صرف نظر از تأثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین، کودک و همچنین تقویت حافظه، بر روی سلامت قلب و عروق نیز موثر است.

محمدزاده ادامه داد: از آنجا که تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه ب بویژه B12 است، اهمیت عمده ای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکول های بی خطر دارد.

وی اظهار داشت: لوتئین و زاگزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکمل ها، از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینائی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری می کند.

محمدزاده گفت: متاسفانه جایگاه تخم مرغ در سبد غذایی بدلیل اینکه حاوی مقادیری از کلسترول است، کاهش یافته و بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخم مرغ را به گذشته درخشان آنها بر می گرداند، بلکه جایگاه آنها را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده و دلایلی را برای مصرف همیشگی تخم مرغ ارائه می کند.