نوعی از مسمومیت غذایی موسوم به "بوتولیسم" وجود دارد که از کشنده ترین انواع مسمومیت ها به شمار می رود.

به گزارش پایگاه خبری افق یزد، رئیس اداره نظارت بر واردات و صادارت معاونت غذا و دارو استان گفت: بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس ، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شده اند، ایجاد می شود.

دکتر مسعود حبیبی افزود: علایم و نشانه های بوتولیسم به صورت تاخیری (۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری) و به صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می شود.

وی ادامه داد: برای اطمینان باید کنسروهای خوراکی را قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه جوشاند تا در صورت وجود، سم بوتولیسم در آن از بین رود و منجر به از دست رفتن جان عزیزانمان و یک عمر ندامت نشود.

رئیس اداره نظارت بر واردات و صادارت معاونت غذا و دارو تاکید کرد: همچنین باید از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی و فرو رفتگی و زنگ زدگی مشاهده می شود کاملا خودداری کرد.

حبیبی خاطرنشان کرد: مردم باید از خرید و مصرف محصولات فاقد پروانه بهداشتی ساخت و علامت سیب سلامت از سازمان غذا و دارو خودداری کرده و برای اطمینان از صحت پروانه از طریق سامانه استعلام پروانه های بهداشتی به آدرس FDACRM.IR صحت اطلاعات مجوز بهداشتی را استعلام و یا در صورت بروز مشکل، شکایت خود را از محصول ثبت کنند تا پیگیری شود.

گفتنی است یکم تا هفتم آبان ماه هفته پیشگیری از مسمومیت ها با شعار “سلامتی را با افزایش آگاهی و اقدام پیشگیرانه از مسمومیت‌ها محافظت کنیم” نامگذاری شده است.