به گزارش پایگاه خبری افق یزد، محمدحسین زارعیان گفت: طبق آمارهای رسمی، مصرف بهینه کودهای کشاورزی میتواند میزان تولید محصولات را تا ۶۰ درصد و حتی بیشتر افزایش دهد.
وی مهمترین نتایج حاصل از مصرف بهینه کودهای کشاورزی را افزایش کمیت و کیفیت محصولات، مدیریت تنشهای محیطی (سرما، گرما و کم آبی) و ارتقای سلامت جامعه عنوان کرد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خاطرنشان ساخت: بیش از ۹۰ درصد ازت مورد نیاز بخش کشاورزی از طریق کود اوره، حدود ۹۲ درصد از پتاس مورد نیاز از محل کلراید پتاسیم و همچنین فسفات مورد نیاز عمدتا از دی و مونو آمونیوم فسفات، سوپر فسفات ساده و سوپر فسفات تریپل تامین و به مصرف میرسد.
زارعیان ادامه داد: مطابق آخرین گزارشهای مستند بخش کشاورزی، میزان متوسط مصرف کودهای کشـاورزی در ایران در سال ۱۴۰۱ با رشد ۲۷ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ برای هر هکتار به مقدار ۱۹۴ کیلوگرم بوده که این مقدار در سال ۱۳۹۲ کمتر از ۱۰۰ کیلوگرم بوده که بیانگر رشد ۹۴ درصدی، طی سالهای اخیر است.
وی اظهار داشت: مطابق توصیههای فنی موسسه تحقیقات خاک و آب، این میزان بطــور متوسط باید ۳۰۰ کیلوگرم در هر هکتار باشد که هنوز با متوسط مصرف کشورهای توسعه یافته با بیش از ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار فاصله دارد.
Wednesday, 5 February , 2025