معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزد از تخصیص تسهیلات 118 میلیارد ریالی جهت نوسازی و تعمیر ناوگان حمل و نقل عمومی مسافر خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری افق یزد، محمدرضا بشیری گفت: بر اساس دستورالعمل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور مبنی بر پرداخت تسهیلات ویژه نوسازی و تعمیر حمل‌ونقل عمومی مسافر به میزان ۱۱۸ میلیارد ریال (هر دستگاه اتوبوس ۷۰۰ و هر دستگاه مینی‌بوس ۲۰۰ میلیون تومان)، با اولویت متقاضیان مناطق کمتر برخوردار در دستورکار قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: پس از تبادل‌نظر و مشورت با انجمن صنفی رانندگان مقرر شد متقاضیان تسهیلات در مناطق کمتر برخوردار از جمله خاتم، بهاباد و ابرکوه در اولویت قرار گیرند. سپس این اولویت‌بندی به تصویب استانداری و شورای برنامه‌ریزی استان رسید و متقاضیان به بانک عامل معرفی شدند تا با طی کردن مراحل قانونی، این تسهیلات را دریافت کنند.

بشیری ادامه داد: در همین راستا یک کمیته نظارت بازدید میدانی از ناوگان حمل‌ونقل عمومی مسافر متشکل از نمایندگان انجمن صنفی رانندگان، صندوق کارآفرینی امید و اداره حمل‌ونقل مسافر تعریف شد تا بررسی‌های لازم را قبل و بعد از دریافت تسهیلات نسبت به وضعیت ناوگان انجام دهند.

این مسئول با بیان اینکه تسهیلات فوق مرهمی بر مشکلات حوزه حمل‌ونقل مسافر است، تصریح کرد: بالا رفتن میانگین سنی ناوگان و همچنین کمبود سرمایه‌گذاری در این حوزه به علت دستوری بودن نرخ حمل‌ونقل، از جمله مشکلات اصلی این حوزه است که مانع رشد و توسعه آن در استان یزد می‌شود.

وی یکی از موانع در راستای عدم استقبال از سرمایه‌گذاری در بخش حمل‌ونقل مسافر را تعیین نرخ‌های دستوری عنوان و تأکید کرد: در حوزه حمل‌ونقل مسافر، مسئله جان افراد که بزرگ‌ترین سرمایه هر انسان بوده مطرح است. لذا این حوزه توجه ویژه مسئولین را می‌طلبد که با برنامه‌های حمایتی در جهت بهبود وضعیت، تأمین ایمنی، جذب سرمایه‌گذار و تعیین نرخ‌های متناسب و رفع مشکلات اقدام کنند.

معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان یزداطهار داشت: این در حالی است که شرایط فوق در حوزه حمل‌ونقل بار که جابه‌جایی کالا در آن موضوعیت دارد، نه جان انسان‌ها، به مراتب مطلوب‌تر و درآمد آن نیز بیشتر است.

وی به اقبال حداکثری مردم به مسافرت با اتوبوس نسبت به هواپیما و قطار در استان یزد اشاره کرد و گفت: کمبودها و نواقص در حوزه حمل‌ونقل مسافر در تمامی ایام سال وجود دارد؛ اما در ایام اربعین با توجه به حجم انبوه مسافر (که نمونه آن حمل‌ونقل ۲۸ هزار مسافر در اربعین سال گذشته است) بیش از همیشه خودنمایی کرده و مشکلات را دوچندان می‌کند.

بشیری خاطرنشان ساخت: در همین راستا یکی از راهکارهای ساماندهی بخشی از مشکلات حوزه حمل‌ونقل مسافر تعیین نرخ بر اساس عرضه و تقاضا است که می‌تواند امیدی برای جان گرفتن دوباره این حوزه در استان یزد باشد.