مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم، طرح های قرارگاه عدالت فرهنگی در این مناطق را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری افق یزد، احمد مقیمی در جلسه شورای اداری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: برنامه های مختلفی برای محرومیت زدایی نظیر مدرسه و خانه بهداشت و جاده سازی و … در کشور انجام شده است، اما در زمینه محرومیت زدایی فرهنگی اقدامات چندانی صورت نگرفته و دولت سیزدهم به این مساله توجه ویژه ای داشت.

مقیمی افزود: اولین اقدام کارگروه عدالت فرهنگی در مناطق محروم، در صندوق هنرمندان رخ داد که بخش ویژه ای از حمایت ها از طریق این صندوق صورت گرفت.

وی ادامه داد: برای سال ۱۴۰۳ نیز برنامه های مختلفی در نظر دیده شده است که البته با حوادث مختلفی روبرو بودیم، اما کار خود را با قدرت و قوت ادامه خواهیم داد و تا لحظه آخر به ایفای کامل مسئولیت خود می پردازیم.

مقیمی از قلم به عنوان اولین طرح برای حمایت فرهنگی از مناطق محروم یاد کرد و اظهار داشت: طرح قلم با هدف حمایت از نویسندگان محروم انجام می شود چرا که برخی نویسندگان پولی برای چاپ کتاب خود ندارند. صندوق هنر به حمایت از این نویسندگان می پردازد و با پرداخت کمک هزینه تایپ و ویراستاری و … کمک می کند تا کتاب به مرحله چاپ برسد.

مشاور وزیر تأکید کرد که تایید کتاب تا یک ماه آینده از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام می گیرد تا مشمول این کمک هزینه باشند.

وی برگزاری دوره ادبیات طنز را دومین طرح عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: این دوره شامل استعدادیابی، آموزش و هدایتگری تا آشنایی آنان با سکوهای ارائه و بازار است. این دوره شامل سراسر استان می شود اما برای شهرستان های کمتر برخوردار به صورت رایگان، نیمه برخوردار با تخفیف و مرکز استان با پرداخت کامل هزینه برگزار می شود.

مقیمی طرح تربیت روایتگران تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی را دیگر طرح برای مناطق محروم خواند و گفت: شبکه مویرگی تاریخ شفاهی ایران به گسترده سراسر ایران است اما انتشار آن محدود بوده و به خوبی به این خاطرات پرداخته نشده است.

وی افزود: نهضت تاریخ شفاهی هم اکنون راه افتاده است. ما درصدد کاشتن بذر ادامه داری هستیم تا ماندگار شود. البته خروجی این دوره ها کاملا به شهرستان بازمی گردد و از طرح های خوبی است که باید با قدرت انجام گیرد.

مشاوره وزیر از برگزاری دوره آموزش خبرنگاری در شهرستان های محروم خبر داد و تصریح کرد: اغلب شهرستان ها رسانه رسمی ندارند و فعالیت های خبری را در کانال های فضای مجازی انجام می دهند.

وی ادامه داد: این افراد دارای استعدادی هستند که با شرکت در کلاس های آموزشی معتبر که زیر نظر استادان برجسته کشوری برگزار می کنیم می توانند در آینده نزدیک به نیروهای کارآمد و تاثیر گذار تبدیل شوند و بر این اساس دوره فشرده رسمی با مدرک رسمی را برگزار خواهیم کرد تا برخی از مشکلات برطرف شود و همچنین بر آنان نظارت انجام گیرد.

مقیمی اظهار داشت که اگر متقاضی در این شهرستان ها بالا باشد دوره ها در این شهرستان ها انجام می گیرد و در غیر اینصورت در مرکز استان برگزار خواهد شد.

وی طرح بعدی را فیلم های مستند یا کوتاه توصیف کرد و گفت: این فیلم ها باید موضوع، لوکیشن و عوامل آنها از همان شهرستان باشند تا مورد حمایت قرار گیرند. همچنین احتمال دارد دوره های فیلم سازی را در قالب این طرح برگزار کنیم.

مشاور وزیر خاطرنشان ساخت: طرح دیگر هم دوره های آموزشی تئاتر خیابانی است که طی آن استادان در استان ها حضور یافته و به آموزش می پردازند.

وی اردوی یک روزه بازدید از موزه هنرهای معاصر را از دیگر طرح ها برشمرد و تأکید کرد: این اردو مختص فعالان هنرهای تجسمی شهرستان های محروم است که طی آن هم بازدید صورت می گیرد و هم آموزش های لازم از سوی استادان انجام می شود.

مقیمی افزود: یکی دیگر از طرح ها هم بزرگداشت آثار مفاخر است که طی آن به معرفی مفاخر شهرستان ها نظیر شاعران و ادیبان و شهدا پرداخته می شود. این برنامه به مفاخری اختصاص دارد که هیچ اقدامی برای معرفی آنان انجام نشده است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تفاهم نامه با شرکت پروانه برای حمایت از آثار هنری خبر داد و گفت: قرار است آثار هنرهای تجسمی به این شرکت ارسال شود تا در صورت تایید، خریداری شود، چرا که آثار هنرمندان باید به مرحله اقتصادی برسد.

وی طرح ثامن که شامل اهدای هشت بسته و همچنین قاب هنر متشکل از آثار هنری و فرهنگی خریداری شده را طرحی دیگر برشمرد که در اختیار ائمه جمعه شهرستان ها قرار می گیرد تا در صورت صلاحدید به دیگران هدیه شود.

مقیمی با تأکید بر حمایت از فعالان قرآنی گفت: از ۴۰ روستای قرآنی سراسر کشور حمایت خواهیم کرد و مشکلات و موانع را از سر راه آنها برمی داریم